Background Image

interreg Sverige Norge 2016 SV RGBrgb emh logotyp rgb                

Bli medlem i GEC

Aktuell solstatistik

Solelmässan 2017

Välkommen att besöka oss i vår monter på Svenska solelmässan!

Kalender

28
nov
På Svenska Solelmässan möts företag, kunder, branschkollegor och beslutsfattare på en av Sveriges

National Survey Report of PV Power Applications in Sweden 2016

Den svenska solcellsmarknaden fortsatte att växa under 2016. Under året installerades det cirka 79,2 MW, en ökning med 63 procent jämfört med de 48,4 MW som installerades 2015. Även den totala installerade solcellseffekten i Sverige ökade med 63 procent, från 126,3 MW i slutet av 2015 till 205,5 MW i slutet av 2016, vilket innebär att Sverige passerade 200-MW-gränsen under 2016.

Läs mer

Dags att tända lamporna i byn Kotto

Ett mikronät har byggts i det som tidigare var mörkaste Afrika. Numera finns ett mikronät bestående av solpaneler, ett powerhouse mm och tack vare detta har en by långt från det elnätet nu el till sina boenden! Perfekta i Arvika har bland annat varit delaktig i projekteringen och utvecklingen av mikronätet.

 

Se filmen som förvisso är 10 minuter lång, men väl värd att se. 

 

Snapshot of Global Photovoltaic Markets - 2016

Preliminära marknadssiffror visar att solcellsmarknaden ökade kraftigt under 2016. Totalt installerades det uppskattningsvis 75 GW under fjolåret. Den totala installerade kapaciteten har därmed stigit till minst 303 GW. Dessa är de viktigaste resultaten av den nyligen släppta marknadsrapporten från IEA-PVPS; “Snapshot of Global Photovoltaic Market 2016”.

Läs marknadsrapporten i sin helhet...

 

Fakta finansiering:

Rapporten här ovan presenteras av projektet BSR vars övergripande syfte är att skapa nya affärsmöjligheter för små och medelstora företag genom förstärkt samarbete mellan Glava Energy Center i Sverige och Arena Solklyngen i Norge inom solenergi samt via den gemensamma montern vid den internationella mässan InterSolar. Läs mer om Innovation Express...

 

FUSen: KIWI åpner Norges grønneste butikk

 

NorgesGruppen Eiendom har bygget landets grønneste butikk, KIWI Dalgård, som åpner i Trondheim 7. september. Ved hjelp av solceller fra FUSen og grunnbrønner produserer butikken mer energi enn den bruker. Overskuddet leveres som varmtvann til radiatorene i 60 leiligheter på nabotomten. – Mange snakker om det grønne skiftet. Vi gjennomfører det, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Läs hela artikeln på www.fusen.no... och på www.kiwi.no...