Background Image

interreg Sverige Norge 2016 SV RGB                         rgb emh logotyp rgb          

Bli medlem i GEC

Aktuell solstatistik

GEC-kurs: Installatörsutbildning - Solceller

Kategori
Ett ecoInside-arrangemang delfinansierad av Interreg med Arvika kommun som projektägare
Datum
2019-09-17 09:00 - 2019-09-19 17:00
Plats
Glava Energy Center - Hillringberg
 
Välkommen till Glava Energy Center – Ett ledande centrum för innovationer inom solenergi med den modernaste utbildningsutrustningen för att göra dig till en duktig solcellsinstallatör.
 

Bakgrund:

Då behovet de kommande åren av solcellsinstallatörer kraftigt ökar i Sverige har Glava Energy Center som en aktivitet i det gränsöverskridande Interreg-projektet ecoINSIDE2 utvecklat en plattform tillika ett utbildningskoncept för en 3-dagar lång installatörsutbildning för den kraftigt växande solenergimarknaden i Skandinavien. Marknaden fördubblas varje år och bristen på utbildad personal är stor. Branschen är ny och behöver säkra hög kvalitet i installationsarbetet för att den positiva utvecklingen ska fortsätta.  

Kursens syfte:

Syftet med kursen är att ge sådan grundläggande praktisk och teoretisk kunskap för installation av solcellsanläggningar att installation genomförs med god kvalitet, rättssäkert, ekonomiskt och tekniskt korrekt.

Kursen ska ge kunskap om solcellsanläggningens optimala funktion och koppling till byggnadens övriga energisystem samt kunskap om kundservice, arbetsmiljö och säkerhet.

Kursens mål:

Efter avslutad kurs ska Du ha fått nödvändiga kunskaper för att själv kunna projektera, dimensionera och installera solceller. Fackmannakunskap är viktig för en bra funktion och säker drift. Installationen ska trygga garantier och klara krav från försäkringsbolag, elsäkerhetsverk, brandmyndigheter mm.

Kursinnehåll:

Första dagen får ni den teoretiska bakgrund ni behöver för att göra rätt. Dag 2 ägnar vi halva dagen åt praktiska case.  Dag 2 eftermiddag samt dag 3 åt praktisk träning av olika montagesystem innan vi sammanfattar och drar lärdom av vår träning.

 • Solcellsanläggningens funktion. Grundläggande ellära - AC och DC.
 • Solcellsteknik och systemlösningar.
 • Koppling till byggnadens övriga energisystem.
 • Batterier och lagringssystem.
 • Dimensionering av solcellsanläggning för enskild byggnad.
 • Installation av växelriktare och kabelförläggning.
 • Kundservice - Stöd och bidrag till installation. Rotavdrag och solcellsstöd.
 • Arbetsmiljö och säkerhet.
 • Montage av solceller på mark. Teori och praktik.
 • Montage av solceller på tak. Teori och praktik.

Pris: 8995 SEK

 

För mer information och anmälan:

För mer information, kontakta Magnus Nilsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För anmälan (bindande) dock senast 9 september 2019, besök www.aanc.se

 

Kursen är en aktivitet i det gränsöverskridande Interreg-projektet har ecoINSIDE2 med Arvika kommun som projektägare, som utvecklats till ett utbildningskoncept för en 3-dagar lång installatörsutbildning vid GEC för den kraftigt växande solenergimarknaden i Skandinavien, då efterfrågan på kompetens personal växer i och med att antalet installationer av solceller ökar. I första skedet har två utbildningstillfällen genomförts på svenska vid GEC i GECs regi, där detta utbildningskoncept nu används. 

 
 

Alla datum

 • Från 2019-09-17 09:00 till 2019-09-19 17:00

Prenumerera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Please wait