Glava Energy Centers konferens om Energiledarskap

Värmlands framtida elförsörjning är en stor samhällsutmaning som kräver nytänkande och förändringar på systemnivå. För att lyckas krävs ett proaktivt regionalt energiledarskap. Men vad kännetecknar ett proaktivt energiledarskap och vem ska ta taktpinnen för Värmland? Glava Energy Centers årskonferens den 3 maj 2023 fokuserar på frågan om energiledarskap. 

Vad?

I olika föreläsningar lyfts inspirerande exempel på proaktiva energiledarskap i exempelvis företag, kommuner och kommunala bolag. I panelsamtal diskuterar företrädare från olika energiaktörer hinder och möjligheter för ett proaktivt energiledarskap i Värmland.

Varför?

Värmländska samhällen och företag riskerar brist på elenergi inom en snar framtid. Det är en samhällsutmaning som kräver nya samarbetsformer bland alla aktörer som ingår i energiprocessen – elproducenter, eldistributörer, elkonsumenter, företag, industrier, organisationer, kommuner och myndigheter. Energiaktörerna måste jobba tillsammans mot ett gemensamt mål: ett smart och hållbart energisystem baserat på förnybara energikällor som kan säkerställa eltillgången för samhälle, företag, industrier, transporter och nyetableringar.

Föreläsare

Program uppdateras löpande.

Energi och digitalisering – allt hänger ihop!
Malin Nyström, IT- och digitaliseringschef, ÖrebroBostäder AB

Att hämta perspektiv från andra branscher, ifrågasätta standarder och lagsstiftning samt att jobba med lekfull kommunikation har varit några av framgångsfaktorerna för det kommunala bostadsbolaget Örebrobostäders utvecklingsresa. Detta gäller inte bara energisidan, där bolaget halverat sin elförbrukning mellan 2016 och 2022, utan också arbetet med digitalisering. Malin Nyström, IT- och digitaliseringschef, på ÖBO berättar om hur arbetet med digitalisering och energi går hand i hand, bland annat genom dataplattformen Adapt.

När?

Onsdagen den 3 maj 2023 klockan 9.00 – 15.00

Pris

 • Medlem i Glava Energy Center: 1 000 SEK exklusive moms
 • Icke-medlem i Glava Energy Center: 1 500 SEK exklusive moms

I priset ingår morgonfika, lunch och eftermiddagsfika.

Anmälan

Anmäl dig och köp biljetter via evenemangets sida på Tickster.

Var?

Glava Energy Center, konferenslokal Smedjan, Hillringsberg i Glava utanför Arvika. Se karta och ta fram vägbeskrivning i Google Maps.

 

Konferensen arrangeras som en del av projektet Aries4, som ska bidra till övergången till ett smart och hållbart näringsliv. Projektet delfinansieras av EU genom programmet Erasmus+.

 

 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Datum

maj 03 2023

Tid

09:00 - 15:00

Platser

Glava Energy Center
Hillringsberg
Glava Energy Center

Arrangör

Glava Energy Center