GEC har en blogg! Och en resebloggare!

GEC har en blogg! Och en resebloggare!

Nu är tiden inne för oss på Glava Energy Center att modernisera oss! GEC-bloggen är född och ur den kommer det senaste nytt från styrelsen att blandas med inlägg dels från gästbloggare, dels av vår speciella GEC-resebloggare Christina Hågevik Skaatan. Länk till bloggen är blogg.glavaenergycenter.se och direktlänken till bloggen finner du längst ner i menyn här till vänster!

Christina är en norsk tjej på 28 år var två största intressen är solenergi och att resa. Hon besökte GEC i november och fick tillfälle att berätta om sin reseidé. Och GEC har ju aldrig varit omöjliga! Under sitt besök i GEC filmade och bloggade hon i sin egen blogg, vilket finns att läsa här… och filmen finns här…

Hon har jobbat på samma arbetsplats i några år och har, förutom en master i förnybar energi, pluggat online-kurser med inriktning solenergi.

– Men varför ska man sitta hemma i Norge och plugga online när man kan göra det var som helst i hela världen, undrar Christina. Och när jobbet började gå i slentrian, tänkte jag, varför inte dra ut på en ett år lång resa och ha fokus på solenergi i stort och smått?

Christina tillsammans med Tommy Strömberg, gör sig redo för sin sol-resa!

Sagt och gjort. Christina är nu Glava Energy Centers första resebloggare som kommer att resa världen runt i solenergins tecken. Hon kommer bland annat att åka till Uganda och installera solpaneler, besöka en solpark i Rwanda, hänga med guiden Abiia Simttinga på en tur i Zambia. 

– Abiia är en jätteduktig kille som kan mycket om solelinstallationer, berättar Christina. Han gick sin första solkurs i Borlänge med bland andra Frank Fiedler på Högskolan Dalarna som kursledare.

Sen drar hon vidare till Dubai, Paris, Costa Rica och USA innan det är dags för en vecka i Norge innan hon drar ut på igen i solenergins tecken. Allt om Christinas jorden runt-solresa kan ni följa på GEC-bloggen. Hon kommer att hålla den uppdaterad med korta filmer, inlägg och många bilder.

– jag är så tacksam att jag får tillfälle att göra detta, avslutar Christina. Alla jag mött har varit så hjälpsamma och stöttande och jag har en väldigt fin arbetsplats som jag får komma tillbaka till när jag är hemma i Norge igen!

Hon vill passa på att tacka Tommy Strömberg och Björn Thorud för stöd och engagemang på GEC och sin chef som gav henne tjänstledigt i ett år för att att få göra sin dröm. Och sist men inte minst, Solenergiklyngen och Norsk solenergiforening som också hjälpt till mycket.

–