Soliga ”hjärtar” Karlstads Energi

Soliga ”hjärtar” Karlstads Energi

Fredrik Nykvist utanför Karlstads Innovation Park.

Glava Energy Centers medlemsföretag Soliga AB och Karlstads Energi gör gemensam sak: Vi gör det enklare för företag och hushåll att ta vara på solens energi med hjälp av solceller!

Soliga och Karlstads Energi har ingått ett samarbete där Soliga erbjuder solcellsanläggningar av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser till Karlstads Energis nuvarande och framtida kunder.

– Karlstads Energi är en lokal och mycket spännande samarbetspartner, och vi ser fram emot att tillsammans göra Värmland ännu soligare, säger Fredrik Nykvist som är teknisk säljare på Soliga.

Karlstads Energis position som ett pålitligt och stabilt elbolag med ett stort kundnätverk och Soligas erfarenhet av solceller, installation, underhåll och flexibla finansieringsalternativ ska ge kunderna ett enkelt och tryggt val för att ta del i solrevolutionen.

Soliga bedriver försäljning av solceller och har sitt huvudkontor på Innovation Park i soliga Karlstad, men har genom sitt närverk av lokala installatörer installationskapacitet i stort sett hela Sverige. Soliga erbjuder även finansieringslösningar med t ex leasing, i första hand till företagskunder.

Karlstads Energi är den nära och engagerade elleverantören till sina privatkunder och företag i Karlstadsregionen samtidigt som de är en trygg och miljöinriktad samarbetspartner. Varje år levererar de 500 miljoner kWh el till sina 40 000 kunder.

– Som kommunalt bolag är det självklart för oss att stödja övergången till förnybar energi, säger Sören Blomqvist som är marknadschef på Karlstads Energi.

Karlstad är Sveriges tredje mest solrika stad och Karlstads kommun har investerat i en solkarta som på ett enkelt och pedagogiskt sätt visar förutsättningarna för solceller på varje individuellt tak. 2016 års energiöverenskommelse har satt målet att Sverige ska ha 100 % förnybar elproduktion år 2040 och för att nå detta mål finns solcellsstöd att söka, möjlighet till ROT-avdrag för installation, samt skattereduktion på överskottsel. Aldrig har förutsättningarna att producera egen grön solel varit bättre!

Vi behöver ställa om till ett hållbart samhälle och för att lyckas måste vi samarbeta! 

Glava Energy Center önskar lycka till med samarbetet!